بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت
انتشار: تیر 23، 1403
بروزرسانی: 02 تیر 1404

بهترین غذاهای شمال ایران بهترین غذای ایرانی استان های شمالی کایت

لپه باید بعد از خیس خوردن کمی نیم پز شود تا بوی نامطبوع آن از بین برود. همچنین مرغ ها در این غذا باید به خوبی سرخ شود سپس به محتویات داخل ظرف اضافه گردد. آبغوره می تواند به عنوان چاشنی در این غذا استفاده شود. پیشنهاد می کنیم در سفر به شمال حتما سبزی مخصوص مرغ ترش را بخرید و با انجام مراحل زیر، این غذا را به وعده هایتان اضافه کنید. سپس ادویه، سبزیجات مخصوص، لپه، آب و آب نارنج را به آن اضافه کنید. 10 دقیقه مانده به اینکه غذا حاضر شود، دو تخم مرغ در آن بشکنید.

  • پس از چند دقیقه شکر را در آش بریزید و اجازه دهید تا اش چند جوش دیگر بزند و به لعاب بیفتد.
  • در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در تابه تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن گرفته شود.
  • کولی، یک نوع ماهی ریز بسیار لذیذ است که به سه نوع سفید کولی، کاس کولی (کاس به معنای آبی) و سیاه کولی تقسیم می شود.

اگر قصد طبخ انار مسمای مجلسی را دارید، مرغ را به صورت درسته سرخ کنید و در خورش بریزید. برای این کار حتما مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار، نمک و فلفل مزه دار کنید. سبزی را نیز در قابلمه بریزید و غذا را برای نیم ساعت روی شعله ملایم بپزید تا جا بیفتد و بوی خامی آرد از بین برود. توجه داشته باشید که خالو آبه را باید مرتب هم زد تا ته نگیرد. سپس برگ های چغندر و ساقه\u200eهای آب پز شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا هیچ آبی در تابه نماند.

نمای بیرون آن بسیار مدرن است و بهش نمی خورد که رستوران سنتی باشد. اما وقتی وارد آنجا از می شوید میزهای چوبی و دکور سنتی اش لذت می برید. سرویس دهی رستوران بسیار خوب است و مراسم های کم جمعیت را به راحتی می شود در گیلانه برگزار کرد. اگر خواستید در زمان سرو می توانید کمی آب نارنج روی مواد بریزید. روی شعله قرار دهید تا سرخ شوند، بعد از اینکه پیازها طلایی شدند به آن زردچوبه اضافه کنید و با یکدیگر تفت دهید.

بعد از پخت کامل گوشت؛ هویج، رب انار و تخم مرغ نیز به این ترکیب اضافه می شود. در لیست غذاهای شمالی با ماهی مالابیج که نوعی غذا با سبزی معطر است قرار دارد. در تهیه این غذا شما به ماهی سفید، خالواش، چوچاق، رب انار و مغز گردو نیاز دارید. این غذا نوعی ماهی شکم پر محسوب می شود که سبزی های معطر بعد از تفت داده شدن درون آن قرار می گیرد. اگر بخواهید این غذا را در فر آماده کنید، باید روی ماهی را با زعفران، کره و رب انار به خوبی آغشته کنید و چهل دقیقه اجازه دهید تا به خوبی ماهی شما برشته شود. شما می توانید ماهی را درون فویل آلومینیومی پیچیده و در میان زغال نیز آن را آماده کنید.

طرز تهیه سیر پلو خوشمزه و مخصوص شمالی با مرغ

غذاهای شمالی ایران چند عضو اصلی دارند که معمولا در بیشتر دستور پخت های شمالی پیدا می شوند که از آن ها می توان به سیر، سبزی، رب انار و بادمجان اشاره کرد. شاید وقتی که حرف از تنوع غذایی به میان بیاید، شمال ایران یکی از مناطقی باشد که سر دم دار تنوع در غذاهای محلی است. به همین دلیل در این مطلب از شادیما برای شما بهترین غذاهای شمالی را آورده ایم تا بیشتر با این سرزمین خوشمزه آشنا شوید.

آنها با اضافه کردن رب انار، پیاز، سیر و سبزیجات معطری مانند گشنیز و شنبلیله، غذایی آماده می کنند که همه را راضی نگه می دارد. حتی اگر ماهی دوست نداشته باشید هم نمی توانید از عطر و طعم خوش ماهی های شکم پر مازندرانی بگذرید. ترش تره از دیگر غذاهای محلی رشت محسوب شده اما این غذای محلی در بسیاری از نقاط گیلان پخته می شود. در مواد اولیه ترش تره گوشت وجود ندارد بنابراین افرادی که گیاه خوار هستند می توانند با خیال راحت این غذای لذیذ را امتحان کنند. ترش تره با انواع سبزیجات محلی، تخم مرغ، سیر، آب نارنج و آبغوره پخته می شود که در کنار آن نان یا برنج هم سرو می کنند. اگر قصد میل کردن این غذا را دارید حتما در کنار آن سیر، ترب سفید، زیتون و باقالا خام هم سرو کنید.

در جستجوی خوشمزه ترین و معروف ترین شیرینی های ایرانی

در این مرحله در صورت تمایل، شکر را نیز در خورش بریزید. پس از یک تا یک و نیم ساعت دیگر، خورش فسنجان آماده است و می توانید آن را با برنج سرو کنید. خورش انار مسما، یک غذای مجلسی و پاییزی گیلانی است که با مرغ، دانه انار، پیاز و رب انار درست می شود. همان طور که می دانید شمالی ها از انار برای تهیه انواع غذا از جمله اناربیج، خورش انار مسما و غیره استفاده می کنند. در همین حین، پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید و در ادامه گردوها را به مواد بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.

مرغ شکم پر

روی حرارت کم گذاشته، سپس در این مرحله آب قلم(به دلخواه)اضافه کنید. گوشت را از یخچال بیرون آورده و سیخ بزنید، سپس روی ذغال کباب کنید. لیست ۵ غذا با گوشت چرخ کرده برای ناهار را در این لینک ببینید. برای نگهداری زیتون پرورده، آن را در ظروف شیشه ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید.